System.Web.Mvc.HtmlHelper`1[Umbraco.Web.PublishedModels.Case]

Omnimundo

Antwerpen
<div>

Diversiteit omarmen door middel van technologie

Digitaal leren is niet alleen voorbehouden voor de elite. Omnimundo, een basis- en kleuterschool in Antwerpen heeft een groot aantal allochtone leerlingen uit kansarme milieus. Zij zijn nieuwe leerlingen met extra uitdagingen. Het gebruik van softwaremateriaal in het klaslokaal biedt een oplossing voor dit probleem: door aangepaste programma’s te gebruiken kunnen leerlingen optimaal en effectief ondersteund worden. 

Daarom besloot Omnimundo te investeren in i3 oplossingen. Het leerplatform i3LEARNHUB maakt lessen aantrekkelijker en biedt leerlingen individuele leer- en ontplooiingskansen. In de digitale leeromgeving kunnen leerkrachten oefeningen op maat creëren, zodat leerlingen op hun eigen tempo kunnen werken en leren.

“Technologie heeft mijn klas getransformeerd naar een sterke leeromgeving die mijn leerlingen zorgvuldig voorbereidt op een mooie toekomst.” - Olivier Dijkmans, leerkracht in de basisschool.

i3LEARNHUB heeft het lesgeven op Omnimundo positief beïnvloed: er is meer interactie tussen de leerlingen, actievere lessen en een sterkere visuele ondersteuning. Leerlingen zijn zeer geconcentreerd en maken effectief en doelgericht gebruik van het materiaal om de les te volgen. Dankzij de intuïtieve interface vinden ze snel hun weg in de software en kunnen ze er vlot mee werken. De verscheidenheid aan oefeningen stelt hen in staat om de leerstof meer en beter in te oefenen. Leerkrachten zijn zeer enthousiast over het effect van i3LEARNHUB: “de leerresultaten stijgen en de leerwinst wordt vergroot. Vanaf het eerste moment zijn de kinderen aan het werk!"

</div>

Producten

in dit project