Hoe het allemaal begon...

In 1968, startte Robert Van Erum zijn eigen bedrijf voor de distributie van schoolborden van het Duitse bedrijf Weyel in België. In die tijd stond het merk Weyel bekend om hun collectie van schoolborden op basis van glas. Reeds in 1972 zette Robert een eigen productielijn voor schoolborden op, de eerste stap in de opbouw van het merk ‘Vanerum’.

Door de jaren heen werden er andere bedrijven overgenomen en de focus verschoof naar ontwerp en productie van inrichting van volledige klaslokalen, inclusief schoolmeubilair.

In 1996 werd Robert’s zoon Gert Van Erum de nieuwe CEO van het bedrijf. Hij integreerde technologische oplossingen zoals projectoren en interactieve whiteboards en voltooide hiermee het concept van het complet en moderne klaslokaal. Uiteindelijk zou dit leiden tot de spin off ‘i3 Technologies’, met eigen ontworpen, ontwikkelde en geproduceerde hard- & software.

Oplossingen

i3-Solutions ontwerpt, produceert en verkoopt complete schoolinterieurs onder de merknaam ‘Vanerum’. We bedenken eveneens innovatieve oplossingen voor de integratie van technologie en nieuwe leermethoden in leeromgevingen.

Enkele voorbeelden van onze bekroonde Vanerum producten zijn de Delta Stoel, de Opti+ collectie, de SEED collectie en, uiteraard, het schoolbord waar het allemaal mee begon.

Productie

In de fabriek in België (Diest) worden metalen en houten onderdelen geproduceerd, geverfd en geassembleerd. Er is een centraal logistiek magazijn waar alle producten samenkomen alvorens getransporteerd te worden met eigen vrachtwagens.

Wij streven naar een circulair systeem waarin waarde behouden wordt of ontstaat door producten of grondstoffen te hergebruiken en daarmee vernietiging van grondstoffen te minimaliseren.

Markt

i3-Solutions is aanwezig in België, Nederland en Duitsland. Ieder land heeft een eigen sales afdeling en showroom.

We ontwikkelen onze producten met optimalisatie van leeromgevingen in het achterhoofd, dus onze doelgroepen zijn scholen en onderwijsinstellingen, waarbij specifieke accenten leggen voor kleuters, lagere school, secundair en hoger onderwijs.

We brengen al deze producten op de markt onder de merknaam 'Vanerum' en/of 'i3-Technologies'.

Maak kennis met ons TEAM