De Stedelijke Basisschool Omnimundo in Antwerpen-Noord kenmerkt zich door haar uitdagende en gevarieerde leerlingenpopulatie; een groot aantal leerlingen is afkomstig uit kansarme milieus en anderstalige families en heeft geen homogene basis. Daardoor is er in de school een sterke behoefte aan differentiatie en een individueel leertraject, zodat elke leerling een optimale leerwinst kan boeken.

Het gebruik van softwaremateriaal in het klaslokaal biedt een oplossing voor dit probleem/ Door aangepaste programma’s te gebruiken kunnen leerlingen optimaal en effectief ondersteund worden.

Daarom besloot Omnimundo te investeren in i3 oplossingen. Het leerplatform i3LEARNHUB maakt lessen aantrekkelijker en biedt leerlingen individuele leer- en ontplooiingskansen. In de digitale leeromgeving kunnen leerkrachten oefeningen op maat creëren, zodat leerlingen op hun eigen tempo kunnen werken en leren.

i3LEARNHUB heeft het lesgeven op Omnimundo positief beïnvloed: er is meer interactie tussen de leerlingen, actievere lessen en een sterkere visuele ondersteuning. Leerlingen zijn zeer geconcentreerd en maken effectief en doelgericht gebruik van het materiaal om de les te volgen. Dankzij de intuïtieve interface vinden ze snel hun weg in de software en kunnen ze er vlot mee werken. De verscheidenheid aan oefeningen stelt hen in staat om de leerstof meer en beter in te oefenen. Leerkrachten zijn zeer enthousiast over het effect van i3LEARNHUB: “de leerresultaten stijgen en de leerwinst wordt vergroot. Vanaf het eerste moment zijn de kinderen aan het werk!

Bron: Casestudy i3LEARNHUB in Stedelijke Basisschool Omnimundo
18/10/2016