Leerlingen van thuis les laten volgen?
13.03.2020 Tips

Afstandsonderwijs

Je leerlingen van thuis les laten volgen? Het kan gemakkelijk!

Maak afstandsonderwijs makkelijk! #coronavirus

Sinds vandaag is het leren op afstand meer dan ooit actueel! De lessen worden vanaf maandag geschorst, dat is ondertussen oud nieuws. Maar vele scholen en leerkrachten zitten terecht met heel wat vragen over de praktische organisatie: Hoe vangen we de leerlingen best op die wel naar school komen?  Wat met de leerstof die in de komende weken niet wordt gegeven? Hoe kunnen we de leerlingen die thuis blijven toch toch een lesaanbod geven? Heel wat nuttige en praktische vragen waarop we in deze blogpost een eenduidig antwoord geven!

De Vlaamse overheid geeft nu al de mogelijkheid aan kinderen die wegens langdurige ziekte niet naar school kunnen om via Bednet de lessen toch vanop afstand te kunnen volgen. Nu de lessen in onze Vlaamse scholen worden geschorst, is het meer dan ooit belangrijk om een oplossing voor leren op afstand voor ALLE leerlingen te kunnen voorzien!

Dat kan makkelijk, snel én gratis met i3LEARNHUB en een eenvoudige videosoftware zoals bv. Skype, Zoom, Google Hangout,...

We hebben beslist om alle functionaliteiten van ons online platform gratis aan te bieden tot het einde van het schooljaar. De basisfuctionaliteiten zijn en blijven sowieso gratis. Hopelijk dragen we zo ons steentje bij. 

  • Heb je nog geen i3LEARNHUB account? Maak dan via deze link nu een individueel account aan en gebruik de vouchercode i3LH2020 om tot het einde van het schooljaar gratis te genieten van alle functies.
  • Of heb je een gratis account en dus beperkte toegang? Ook jij krijgt de kans om tot het einde van het schooljaar gratis te kunnen genieten van alle functies in i3LEARNHUB!

We willen uit de grond van ons hart alle leerkrachten en de volledige schoolgemeenschap bedanken die in deze moeilijke tijden hun leerlingen voorop stellen, hun lessen aanpassen en leerlingen opvangen. Samen raken we door deze uitzonderlijke tijd. 

 

Er zijn twee mogelijke werkvormen die je gemakkelijk kan gebruiken. Hoe doe je dat precies? 

1) Deel je lesmateriaal met je leerlingen en laat ze er zelfstandig mee aan de slag gaan.

  • STAP 1: In i3LEARNHUB zet je de les klaar die je wil delen met de leerlingen. 
  • STAP 2: Eens je les klaar staat, kan je je les in i3LEARNHUB makkelijk delen via een eenvoudige code die de leerling via een website kan gebruiken om de les te openen.
  • STAP 3: Eens je lescode is aangemaakt, geef je die door aan de leerling. De leerling hoeft verder niets te installeren en surft simpelweg naar een website om de les in te laden.
  • STAP 4: De leerling kan makkelijk aan de slag met de opdrachten die de leerkracht in de les hebt verwerkt. Wanneer deze klaar zijn, stuurt de leerling de afgewerkte les terug naar de leerkracht.
  • STAP 5: De leerkracht kan te allen tijde opvolgen welke opdrachten door de leerlingen werden ingestuurd en kan ze ook onmiddellijk openen.

2) Laat je leerlingen vanop afstand live en actief deelnemen aan je les.

  • STAP 1: In i3LEARNHUB zet de leerkracht de les klaar om te delen met de leerlingen en dus ook met de leerlingen thuis. Dat kan een zelfgemaakte bordles zijn met afbeeldingen, video, een activiteit, een website, powerpoint, ... kortom, dat kan al datgene zijn dat je nu al gebruikt in je klas op het bord. Vervolgens start je je videosoftware (vb. Skype, Zoom, Google Hangout) op en maak je verbinding met de leerlingen. Eens verbonden, kan je je scherm delen met je leerlingen.
  • STAP 2: Eens de les klaar staat, kan de les in i3LEARNHUB makkelijk gedeeld worden via een eenvoudige code die de leerling via een website kan gebruiken om de les te openen.
  • STAP 3: Eens de lescode is aangemaakt, geef de leerkracht die door aan de leerling via de videosoftware. De leerling hoeft verder niets te installeren en surft simpelweg naar een website om de les in te laden.