Actualités

i3 Gebruikersdag Vanerum

Met een mooie opkomst van 76 i3LEARNHUB gebruikers was het een drukke, maar voldoening gevende dag !
De mensen konden kiezen uit 6 workshops, waarvan ze aan 4 hands-on deelnamen.

Rechtopstaand leren aan Opti+

De basisschool de Eckberger in Sint-Gillis-Waas laat haar leerlingen rechtopstaand les volgen aan de Opti+ tafels. Het resultaat: de leerlingen zijn aandachtiger bij de les. Ruim 9 op de 10 basisscholen organiseren reeds beweegactivieiten. Binnenkort zullen 10 middelbare scholen de trend volgen. De Opti+ tafels zijn goed op weg om standaard onderdeel van de klas te worden.

Terug stilzitten in de klas?

Terug naar school! Boekentas op de rug! Vandaag starten er in Vlaanderen weer 709 000 kinderen in het basisonderwijs. Moeten ze dan allemaal weer braaf gaan stilzitten op een stoel?

Nieuwe trend: twee leraars in een klas

Meer en meer scholen experimenteren met grotere klassen en co-teaching: 2 leerkrachten die tegelijk lesgeven. Dat principe bestond al in kleuterklassen, maar nu ook in het secundair onderwijs. 

Références

Des clients satisfaits sont très importants pour nous. Mais les élèves et des enseignants bénéficiant de toutes nos solutions sont encore plus importants ! Notre devise est en effet « L'enseignement tout au long de la vie est amusant ! ». Dans cette rubrique, nous souhaitons vous présenter de magnifiques projets de clients heureux.

Leren in stijl

Sint-Jozefsinstituut KOGEKA - Geel.

“Het meubilair is heel modern en comfortabel. Zowel leerlingen als leerkrachten zijn zeer enthousiast!”
- Bob Heylen, directeur.

Omvang is van belang in de klas

Vlaamse scholen gebruiken het i3BOARD.

“Daarom vormt het 135” i3BOARD een betere oplossing voor deze school.
Een intuïtieve werking betekent dat ook vervangleerkrachten, stagiaires en interims zonder technische kennis het bord kunnen gebruiken, waardoor het rendement van het bord hoger ligt.”


In een handomdraai van individueel werk naar groepswerk

Middenschool Prins van Oranje Diest

"Ik zie een duidelijke verdeeldheid binnen het leerkrachtenteam. Enerzijds heb je de leerkrachten die nog graag traditioneel lesgeven. Op zich heb ik hier niets op tegen, zolang de participatie van de leerlingen maar optimaal is. Anderzijds heb je leerkrachten die heel graag meegaan in dit interactieve verhaal."

Gert Van Passel (Directeur)

Nieuwe schoolbanken in het openleercentrum van Campus Sint-Jozef in Lommel

VZW WICO Campus Sint-Jozef

"De vraag naar nieuwe uitrusting kwam vanuit het nieuwbouwproject. In 2011 hebben we met de klassen van de tweede en derde graad een nieuw gebouw in gebruik genomen op een gezamenlijke campus met de eerste graad."

Noël Bernaers

Flexible Learning

Flexible Learning

Relaxing Encounters

Relaxing Encounters

Pleasant Cooperation

Pleasant Cooperation

Playful Discovery

Playful Discovery