Bekijk de foto's van dit project
Download een pdf-versie van deze casestudy (205kb)

adaptief-lesgeven
eetzaal-school
i3sweezz-01
i3sweezz-02
schoolgebouw-refter

Wat is de visie op educatie van deze school?
Als school willen wij onderwijs aanbieden dat afgestemd is op de noden van de huidige maatschappij. We zijn daarom ook volop bezig met het aanpassen van deze leeromgeving aan de technologische evoluties die zich vandaag de dag afspelen. Verder zijn we ook erg begaan met de noden van elke leerling. Om te voldoen aan al die individuele behoeftes moet je als school quasi onderwijs op maat voorzien.

De school staat dus open voor het integreren van interactieve technologie in de klaslokalen?
Inderdaad, sinds een paar maanden beschikken we over negen SMART Boards. Deze borden zijn een groot succes. Dat merken we aan de reacties van zowel de leerkrachten als de leerlingen.

i3sweezz adaptief onderwijs

Wat verwacht u van de leverancier van interactieve technologie?
De leverancier moet een goede service leveren, en we moeten op onze vertrouwenspersoon kunnen terugvallen wanneer we vragen hebben, of kampen met technische problemen. We stappen in een nieuw verhaal en het voelt goed wanneer we niet aan ons lot worden overgelaten.

"We moeten op de hoogte zijn van de ontwikkelingen om
zo onze leerlingen op de hoogte te kunnen houden. "

Het is inderdaad allemaal nieuw. Had u op voorhand bedenkingen bij het gebruik van interactieve technologie in de klas?
Vooraf waren we al vrij snel overtuigd van het feit dat veranderen nodig is, zeker als school. We moeten op de hoogte zijn van de ontwikkelingen om zo onze leerlingen op de hoogte te kunnen houden.

Voor welke lessen wordt het SMART Board voornamelijk gebruikt?
We merken dat de borden vooral gebruikt worden tijdens de lessen wiskunde en taal. Ze worden geïntegreerd in een klassikale les of specifiek gebruikt door de leerlingen, als zij presentaties moeten geven. We merken dat, in het laatste geval, zo'n SMART Board de leerlingen werkelijk stimuleert. Bovendien ontdekken ze op die manier optimaal het kunnen van het SMART Board.

opti+ klaslokaal

Heeft het gebruik van interactieve technologie uw beeld over ICT veranderd?
Vroeger werd ICT gezien als een vak op zich, vandaag werkt ICT vakoverschrijdend. Ik merk ook dat nieuwe technologieën niet louter weggelegd zijn voor het jonge volkje. Alle leerkrachten zijn bijzonder positief en staan heel erg open om bij te leren. Dat merk ik ook aan de inschrijvingen voor de opleidingen, gegeven door VANERUM. In september, toen we pas negen SMART Boards aankochten, woonden er ongeveer zestig leerkrachten een opleiding bij en onlangs zijn er nog veertig leerkrachten een tweede opleiding gaan volgen.

Sluit het nieuwe meubilair ook aan bij de missie en visie van de school?
De keuze voor Opti+ meubilair ligt inderdaad in de lijn van het denken van de school. Ergonomie en comfort horen gewoon bij een hedendaagse leeromgeving. Het meubilair draagt niet alleen bij tot de gezondheid van onze leerlingen en leerkrachten, het verruimt ook de mogelijkheden in de klas. Vroeger bleef een klasopstelling soms maandenlang op dezelfde manier staan. Vandaag verplaatsen leerlingen zelf zonder problemen hun meubilair. Hierdoor schakelt een leerkracht makkelijk over op groepswerk, zonder kostbare tijd te verliezen.

De nieuwe i3SWEEZZ ophangbeugel laat het SMART Board naar links, naar recht, naar boven of naar onder bewegen. Dit zorgt ervoor dat de leraar de klasopstelling gemakkelijk kan indelen voor individueel of groepswerk.

SMART Board klaslokaal

Door de hoogteverstelbaarheid van de i3SWEEZZ kunnen alle kinderen het schoolbord benaderen. Bovendien nodigen het meubilair en de borden ook uit om te leren, te werken en te ontdekken.

"Ergonomie en comfort horen gewoon bij een hedendaagse
leeromgeving.
Het meubilair draagt niet alleen bij tot de
gezondheid van onze leerlingen,
het verruimt ook de
mogelijkheden in de klas."

Vanwaar de nood aan nieuw meubilair?
De school kampte met plaatsgebrek. Er kwamen nieuwe klassen bij die afgewerkt werden met splinternieuw meubilair. We kozen voor VANERUM omdat we in het verleden ook al samenwerkten met dit bedrijf. Naast een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding kunnen we bij VANERUM ook terecht voor opleidingen en levert het bedrijf een goede service na verkoop.
refter schoolgebouw


VANERUM zorgt voor het ontwerp, de uitwerking en de uitvoering van i3 leeromgevingen.
Wenst u meer informatie over onze diensten of wil u zelf deel uitmaken van onze referenties? Neem hier contact met ons op.