Bekijk de foto's van dit project op onze facebook pagina
Download een pdf-versie van deze casestudy


Tevreden klanten zijn belangrijk voor ons. Maar leerlingen en leraars die baat hebben bij onze producten zijn nog belangrijker! Ons motto is immers “Lifelong learning is fun!”. In deze rubriek laten we klanten met mooie projecten aan het woord. Deze keer stelden we enkele vragen aan Christiaan De Schepper, directeur coördinatie van de scholengemeenschap KaBoE in Eeklo. De school heeft geïnvesteerd in nieuwe meubels voor de lagere school en is trotse eigenaar van 4 SMART Boards.

Kunt u wat vertellen over het pedagogisch project en de didactische aanpak van de school?
Onze school staat in de kleuterschool voor ervarings- en ontwikkelingsgericht werken. Hier werken we niet in een klassiek jaarklassensysteem. We beschikken over 2 instroomklassen (2,5-jarigen en 3 jarigen samen) en 3 klassen oudste kleuters (4- en 5-jarigen samen). In de lagere school werken we nog met een jaarklassenstructuur. Stilaan wordt ook dit regelmatig doorbroken door klasoverschrijdend werk.
Voor het bereiken van de ICT-eindtermen kiezen we resoluut voor geïntegreerd werken met computers in de klas, eerder dan het werken met een computerklas waarin alle leerlingen op eenzelfde wijze en op hetzelfde moment dezelfde vaardigheden oefenen. In de 4 klaslokalen van onze recente nieuwbouw kozen we voor de installatie van SMART Boards. Dit biedt heel wat pedagogische mogelijkheden voor de leerkracht en kinderen. De wereld op het SMART Board via internet, interactieve werkmomenten aan bord, uitgebreide presentatiemogelijkheden voor kinderen en leerkrachten…

Is de nieuwe leeromgeving conform met deze visie?
In onze klassen opteerden we voor makkelijk verplaatsbaar meubilair. Qua prijs-kwaliteit en mobiliteit kozen we voor het meubilair van VANERUM voor de lagere school.

Van waar precies kwam de vraag?
We hadden toch stilletjesaan teveel verouderd meubilair, en met de nieuwbouw stond dit zeker op de agenda.

Hoeveel SMART Boards hangen er in de nieuwbouw?
We hebben 4 SMART Boards in onze school, waarvoor ook 4 leerkrachten een training hebben gevolgd. Ze zijn eigenlijk de hele dag door bezig met het SMART Board in verschillende vakken. Met de Notebook-software, het gebruik van internet op het SMART Board is het een pareltje voor leerkrachten. Maar ook onze leerlingen leven zich uit met spreekbeurten en presentaties. Werken met een SMART Board laat ook meerdere leersituaties toe, dat is heel praktisch. Voor de aankoop hebben we ook een informatiesessie gehad over SMART, en op aanraden van collega’s en na een grondige vergelijking van prijs en kwaliteit besloten we voor SMART te kiezen.

“Het SMART Board en de daarbijhorende software opent de deur voor het zinvol en efficiënt gebruik van de nieuwe technieken.”

In welke mate biedt uw totale leeromgeving hierbij een extra meerwaarde?
SMART Board en de daarbijhorende software opent de deur voor het zinvol en efficiënt gebruik van de nieuwe technieken. We gebruiken zowel bordboeken als eigen content, beide laten het werken met een SMART Board perfect toe.

Hoe is het implementatietraject verlopen?
Zeer vlot, van bij de instap in het nieuwe gebouw beschikten de leerkrachten enkel nog over het SMART Board. De trainingen gaven snel aan op welke manier zij hiermee aan de slag konden.

En zijn er veel positieve reacties?
Het poetspersoneel is gelukkig omdat er veel minder stof ligt in de lokalen. De leerlingen zijn intrinsiek gemotiveerd door hun SMART Board, en de leerkrachten gaan samen op zoek naar een optimaal gebruik. Van de ouders krijgen we regelmatig positieve feedback over de aanwezigheid en het gebruik van de nieuwe technologie. We zijn een school die mee is met zijn tijd en daar zijn we trots op!

Waarom koos de school om samen te werken met VANERUM?
We kregen meteen positieve input bij de planning van de nieuwe lokalen, zodat het vanzelfsprekend was voor VANERUM te kiezen. Ook de vertrouwensband met onze VANERUM-vertegenwoordiger Johan Luyten is niet onbelangrijk. We kunnen steeds terecht voor al onze vragen, een onbetaalbare service als je het mij vraagt!
Bedankt voor de aangename samenwerking!


VANERUM zorgt voor het ontwerp, de uitwerking en de uitvoering van i3 leeromgevingen.
Wenst u meer informatie over onze diensten of wil u zelf deel uitmaken van onze referenties? Neem hier contact met ons op.