Bekijk de foto's van dit project
Download een pdf-versie van deze casestudy (205kb)

digiborden
i3board
inrichting-klaslokaal
interactief-schoolbord
loungemeubel
loungemeubilair
open-leercentrum
schoolmeubilair

Wat is jouw visie op het gebruik van interactieve technologie binnen het onderwijs, op een termijn van 2 tot 5 jaar?

Als school vinden wij het vooral belangrijk om de leerstof erg visueel en tastbaar te maken voor onze leerlingen. Op vlak van didactiek streven we naar een interactieve leeromgeving die zowel voor leerlingen als leerkrachten een meerwaarde kan zijn.

   inrichting schoolgebouw

Hebben jullie tot nu toe bedenkingen bij het gebruik van interactieve technologie?
We ondervinden dat een interactieve manier van lesgeven toch wel een aanpassing vraagt van een aantal van onze leerkrachten. Voor hen organiseren we dan ook extra bijscholingen. Jongere leerkrachten zijn als vanzelfsprekend sneller weg met deze nieuwe methodes. We staan dan ook toe dat de leerkrachten switchen tussen de klassieke en de interactieve manier van lesgeven. Aan de hand van extra bijscholingen stimuleren we het gebruik van de nieuwe technieken.

   loungemeubelen school
Hoe sluit het materiaal dat je bij VANERUM hebt aangekocht op deze visie aan?
Ik denk dat deze aankoop op alle vlakken strookt met onze visie. Het polyvalente karakter is een eerste pluspunt, daarnaast is het materiaal ook inzetbaar op verschillende vlakken. Wat de gebruiksvriendelijkheid van de i3BOARDS betreft, kunnen we als school nog een stapje verder gaan door middel van bijscholingen te organiseren.

Vanwaar kwam eigenlijk de vraag naar nieuwe uitrusting?
Het nieuwe gebouw was de aanleiding voor nieuwe infrastructuur. Het vorige gebouw was 80 jaar oud, een nieuwe school was dus zeer welkom.

Hoeveel i3 oplossingen telt deze school ondertussen? 
We hebben op dit moment 22 i3PROJECTOREN en 5 i3BOARDS. Voorafgaand aan deze aankopen zijn we bij VANERUM in de toonzaal een demonstratie gaan volgen. Men heeft daar verschillende borden, volledig uit de doeken gedaan. Daarna hebben we afgewogen wat voor onze school de grootste meerwaarde zou zijn.

 

"Wij zijn zeer tevreden van VANERUM. Ook de prijs-kwaliteitsverhouding speelde een rol"

 Hebben jullie ook trainingen gevolgd?
Op school hebben we één training gekregen van de i3LEARNHUB van VANERUM. Bij de installaties van de borden waren onze onderhoudstechnicus en onze ICT-coördinator aanwezig. Zij kennen nu ook de kneepjes van het vak en kunnen makkelijk zelf aanpassingen uitvoeren aan de borden en baemers moest dat nodig zijn.

Waarom koos je voor i3-Technologies en niet voor een ander merk?
Voor het plaatsen van de bestellingen de i3 borden en beamers hebben we een openbare aanbesteding geplaatst. De oplossingen die Vanerum aanbood in hun offerte voldeden over heel de lijn. Op technisch en budgetair vlak kwam de offerte van VANERUM er als winnaar uit. Wij zijn zeer tevreden van VANERUM.

Op welke manier is het meubilair een meerwaarde?
Het OPTI+ meubilair is erg duurzaam, wat uiteraard een van de criteria was binnen de openbare aanbesteding. Het zijn tevens hele sterke stoelen en banken waardoor we deze zeker nog een tijdje kunnen gebruiken. (lacht)

Hoe verliep het implementatietraject van de i3BOARDS?
Eerst hebben onze 3 ICT-coördinatoren een bijscholing gevolgd. Nu bekijkt een van deze leerkrachten ook het softwarematige van de borden. Alles wordt dan in kleine groepjes uitgelegd.

Wat waren de reacties van leerkrachten, leerlingen, poetsteam of ouders?
De leerkrachten zijn ontzettend enthousiast. De borden zijn zeer vernieuwend. Ook de leerlingen zijn heel tevreden over het OPTI+ meubilair, het is dan ook een ergonomische topper.

   schoolmeubelen

VANERUM zorgt voor het ontwerp, de uitwerking en de uitvoering van i3 omgevingen.
Wenst u meer informatie over onze diensten of wil u zelf deel uitmaken van onze referenties? Neem hier contact met ons op.