Stilzitten in de klas? Liever niet!
17.07.2019 Pers

Stilzitten in de klas? Liever niet!

<div>

 

Een actieve levensstijl is belangrijk voor een goede gezondheid. Kinderen en jongeren worden daarom regelmatig gestimuleerd om voldoende te bewegen. Bewegen heeft namelijk ook een positieve invloed op de cognitieve prestaties van kinderen en jongeren. 

Vanerum ontwikkelde een kubus die leerlingen doet bewegen. Kinderen zitten te vaak stil in de klas en dat belemmert het leren. Het bedrijf in schoolmeubilair en digitale borden uit Diest maakte daarom een slimme kubus uit kunststof die stoel en tafel vervangt. De innovatie wordt voor het eerst gebruikt op de eerste schooldag in De Bremberg in Diest, een school voor kleuters, lagere schoolkinderen en adolescenten met een mentale beperking.

Door leerlingen, meubilair en schoolborden intens met elkaar te laten communiceren maakt Vanerum een sprong in de manier waarop wij denken over leren in een klaslokaal. “Dit concept creëert niet alleen een totaal andere manier van lesgeven, maar vooral van les krijgen”, zegt Caroline Coppens van de dienst marketing en communicatie van i3-Group, een familiebedrijf uit Diest en moederonderneming van Vanerum. “Het is een zeer interactieve manier die speels overkomt omdat leerlingen voortdurend in beweging zijn. Het maakt kinderen betrokken bij wat er in de klas gebeurt omdat ze het zelf doen.”

Vanerum verving de stoel door een kubus waarop je mag zitten en staan, terwijl je ook nog eens beweegt. “Door die bewegingen communiceer je met de software op het digitale schoolbord. Je mag de kubussen ook verplaatsen of er gewoon mee spelen. De kubus is licht en zacht en dus vlot verplaatsbaar. Wisselende opstellingen zijn perfect mogelijk.”

Bron: Made in Vlaams-Brabant

</div>