Corona & onderwijs
17.03.2020 Nieuws

statement van de CEO

<div>

Het zijn bijzondere tijden. Heel de wereld wordt getroffen door het Covid-19 virus. Verregaande maatregelen worden genomen in het belang van onze volksgezondheid. We steunen die Corona-maatregelen uiteraard volledig. En we willen waar we kunnen scholen en leerkrachten helpen. 

Ons hart ligt bij het onderwijs. Dat is al heel lang zo. Onze hard- en software maakt het mogelijk om vanop afstand kwaliteitsvol onderwijs aan te bieden. Vandaag is dat meer dan ooit actueel. Lessen worden opgeschort. Leerlingen moeten thuis blijven. En dus zoekt het onderwijs naar oplossingen om de komende weken te overbruggen. 

We organiseren deze week een aantal webinars waarin we leerkrachten tips en gratis opleiding geven om vanop afstand les te geven. We hopen hen op die manier te inspireren en een antwoord te geven op een aantal praktische en technische vragen en bekommernissen. Hoe kan je met onze i3LEARNHUB lessen delen en op afstand live les volgen? Hoe kunnen leerkrachten zelf aan de slag om digitale lessen te maken en welke leerinhoud kan gebruikt worden? Verder bieden we ook heel wat kant-en klaar lesmateriaal aan over het Coronavirus. We zetten onze jarenlange ervaring met afstandsonderwijs nu in om zij die hier nog nooit mee werden geconfronteerd op weg te helpen.

Bovendien hebben we beslist om alle functionaliteiten van ons online platform, gratis aan te bieden gedurende op z’n minst 2 maanden. De basisfuctionaliteiten zijn en blijven sowieso gratis. Hopelijk dragen we zo ons steentje bij. 

We willen uit de grond van ons hart alle leerkrachten en de volledige schoolgemeenschap bedanken die in deze moeilijke tijden hun leerlingen voorop stellen, hun lessen aanpassen en leerlingen opvangen. Samen raken we door deze uitzonderlijke tijd. 

 

Gert Van Erum, CEO i3-Group

 

>> info webinars

</div>